1 משרים את הפלפלים המתוקים במים חמים כחצי שעה.
2 מתחילים בהכנה המלית, מכיוון שהיא צריכה להתקרר: קוצצים את הבצלים ומטגנים בשמן הזית עד שהם משחימים. מוסיפים פנימה את הבשר הטחון ומטגנים עד שהוא מוכן. מתבלים במלח, פלפל ובהרט. מורידים מהאש, מוסיפים את הצנוברים הקלויים ומניחים בצד לצינון.
3 שוטפים את הבורגול ומסננים. משרים במעט מים (חצי ס"מ מעל לגובה הבורגול, לא יותר) לרבע שעה.
4 הבצק: חותכים את הבצל לרבעים. מכניסים את כל חומרי הבצק למטחנת הבשר וטוחנים יחד לקבלת בצק. אם אין מטחנת בשר אפשר לעבד את הבצק במעבד מזון עם להב פלדה – אבל במקרה כזה חשוב לחלק את התערובת לשלושה חלקים ולעבד כל חלק בנפרד. אם הבצק יבש מדי ניתן להוסיף כרבע כוס מים לתערובת. שימו לב, הבצק צריך להיות חלק אך לא מימי.
5 מרטיבים את הידיים ויוצרים כדור בצק קטן, בערך בקוטר 3 ס"מ. מרטיבים את האצבע ויוצרים גומה במרכז הכדור. מדקקים לאט לאט את הדפנות של הגומה, עד שנוצר חלל למילוי. מכניסים כף של מילוי פנימה.
6 מרטיבים שוב את הידיים, וצובטים את הבצק לסגירת הצורה האובלית שנוצרה. יוצרים קצוות מחודדים עם הידיים ומניחים על נייר אפייה.
7 מחממים שמן לטיגון עמוק (170 מעלות, אם יש לכם מד חום), ומטגנים את הקובות עד שהן משחימות.
* טיפ: אפשר להקפיא את הכדורים לפני הטיגון, ובבוא העת להוציא אותם ישר לשמן החם. אין צורך להפשיר.