1 מחממים תנור ל-180 מעלות.
2 קולפים את תפוחי האדמה, חותכים לקוביות קטנות ומבשלים במים רותחים כחצי שעה, עד שהם מתרככים.
3 במקביל מטגנים במחבת גדולה את הבצל והשום בשמן זית עד הזהבה. מוסיפים את הבשר, וממשיכים לטגן עד שהוא מאפיר. תוך כדי הטיגון מפוררים אותו בעזרת מזלג או כף.
4 מוסיפים את רסק העגבניות, המים, הסוכר והתבלינים ומערבבים היטב. מבשלים על אש נמוכה כ-5 דקות תוך כדי ערבוב. קורעים פנימה את עלי הבזיליקום, מוסיפים את התימין, מערבבים וממשיכים לבשל 5-10 דקות נוספות.
5 כשתפוחי האדמה רכים שופכים את המים, מוסיפים את החמאה ומעט מלח ומועכים לפירה. אחרי שהחמאה נמסה מוסיפים את החלב, וממשיכים למעוך עד שמתקבל פירה חלק בלי גושים.
6 מסדרים את תערובת הבשר הטחון בתבנית, ומיישרים. מעליו מסדרים את הפירה. שימו לב – אם לא עושים זאת לאט ובזהירות הפירה והבשר מתערבבים. הדרך הנוחה ביותר "למרוח" את הפירה על הבשר היא בעזרת מזלג.
7 אופים כחצי שעה, ומשהים ל-20 דקות נוספות מחוץ לתנור.