בצל ממולא ברוטב רכז רימוניםראש השנה הוא תזמון מושלם להכיר את הבצלים הממולאים האלה, אבל אנחנו מבטיחים לכם שזאת לא הפעם האחרונה שתכינו בצל ממולא מהמתכון הזה. מה לעשות שמדובר באחת המנות היותר טעימות שטעמנו לאחרונה |
המצרכים (6 מנות):
לרוטב:
להגשה:
אופן ההכנה:1 קולפים את הבצלים וחורצים אותם לאורך עד האמצע. 2 מבשלים את הבצלים במים רותחים כ-15 דקות, עד שהם מתנפחים ומתפרקים לעלים בקלות. 3 בינתיים מכינים את המלית: מערבבים בקערה בשר טחון, אורז, רכז רימונים, מלח, פלפל שחור ופלפל אנגלי טחון. 4 כשהבצל טיפה מתקרר מתחילים לפרק אותו ולמלא עלה עלה – בכל עלה ככף גדושה של מלית. השכבות הראשונות של הבצל גדולות יותר ואפשר לפצל כל אחתן מהן לשני ממולאים. 5 מסדרים את הבצלים הממולאים בצפיפות בסיר. 6 מכינים את הרוטב: מערבבים בקערה מים, סוכר חום, סילאן, רכז רימונים, מלח, פלפל שחור, פלפל אנגלי ועלי דפנה. 7 מוזגים בעדינות את הרוטב על הבצלים. בצלים ממולאים עם רכז רימונים | צילום: יעל קצב, mako אוכל8 מניחים על הבצלים צלחת הפוכה ומכסים את הסיר. מביאים לרתיחה ומנמיכים להבה. 9 מבשלים על להבה נמוכה שעה וחצי עד שעתיים. מדי פעם מציצים בסיר לוודא שלא חסרים נוזלים. אם חסרים – מכינים עוד קצת רוטב ומוסיפים. 10 מוציאים בזהירות את הצלחת ההפוכה ומכניסים לצלייה אחרונה של 10 דקות בתנור שחומם ל-180 מעלות (לא חובה, ורק אם הסיר הוא כזה שמותר להכניס לתנור). לעוד מתכונים מעולים ממליצים לגלול באינסטגרם של יעל קצב או בטיקטוק המהמם שלה ** את סירופ הרימונים אפשר להחליף במשחת תמרינדי. |