אופן הכנת בצק הסמוסה:
מערבבים את כל מרכיבי הבצק לעיסה ולשים עד שמתקבל בצק אחיד וחלק, מכסים בניילון נצמד ומניחים בצד למנוחה של 20 דקות.
אופן הכנת המילוי:
1 מועכים את הגזרים לעיסת פירה לא חלקה (עם גושים).
2 מחממים את שמן הקנולה במחבת ומוסיפים את התבלינים היבשים. מוסיפים את הבצל הקצוץ, הסלרי הקצוץ ואת שורש הפטרוזיליה הקצוץ ומטגנים כ- 5 דקות תוך כדי ערבוב מידי פעם.
3 מוסיפים את השום הפלפל החריף ואת הג'ינג'ר, ומטגנים עד שהם מפיצים את ריחם.
4 מוסיפים את עיסת הגזר ומערבבים היטב בכדי שכל החומרים יתערבבו היטב. מתבלים במלח ובפלפל, זורים את הכוסברה ומוסיפים את מי הבישול של הגזר. מבשלים עד אידוי הנוזלים.
5 מסירים את התבלינים הגדולים מתוך התערובת (עלי דפנה, קרדמון ואת המחט של הציפורן) ומניחים בצד עד צינון מלא.
חיבור הסמוסה:
1 פותחים את הבצק לעלה מלבני רחב בעובי של חצי ס"מ, קורצים עיגולים בקוטר 13 ס"מ, מניחים במרכז כף מתערובת הגזר המתובלת. מורחים בביצה את שולי הבצק וסוגרים לצורת הסמוסה המסורתית תוך הידוק השוליים ואטימת המלית בתוך הבצק לחלוטין.
2 בסיר עמוק מחממים את השמן לטמפרטורת טיגון, מניחים בזהירות את הסמוסות בתוך השמן ומטגנים עד הזהבה. בעזרת כף מחוררת מרימים את הזהובות מהשמן ומניחים על צלחת מרופדת היטב בנייר סופג. מגישים חם.
צ'טני הגזר:
1 מניחים במחבת את התבלינים עד שהם מעלים את ריחם, מוסיפים את הסוכר והמים והמבשלים עד שהסוכר נמס לחלוטים והופך למעין קרמל בהיר.
2 מוסיפים את קוביות הגזר, את הג'ינג'ר ואת החומץ, ומנערים את הסיר בתנועות סיבוביות עד איחוד כל המרכיבים. מנמיכים את האש ומבשלים כ- 15-20 דקות עד שהצ'טני סמיך דיו.
3 מצננים לטמפרטורת החדר לפני שימוש.
הגשה:
1 על צלחת עגולה מניחים כף מהיוגורט, בצמוד מניחים 2 סמוסות לכל סועד. על היוגורט יוצקים כף נדיבה מהצ'טני גזר ומעטרים בתבלינים יבשים צבעוניים (אותם תבלינים ששימשו לתיבול המנה).
2 זורים עלי כוסברה טריה ומגישים מייד.