להכנת הפחזניות:
1 מחממים בסיר 200 מ"ל מים עם 100 גרם חמאה, חצי כפית מלח וחצי כפית סוכר. מבשלים עד המסה.
2 מוסיפים את הקמח, השומשום השחור, הכוסברה, כפית מלח וכפית סוכר ומבשלים על אש קטנה, תוך כדי ערבוב ועד לאיחוד וייבוש הבצק.
3 מוסיפים את הביצים תוך כדי טריפה, עד לקבלת מרקם חלק.
4 מצננים את התערובת ומכניסים לתוך שק זילוף עם צנתר בקוטר 1 וחצי ס"מ.
5 מזליפים ליחידות קטנות ובמרווחים נאים. מברישים בביצה.
6 אופים כ-20 דקות, על 190 מעלות. לאחר מכן, מכבים את התנור אך משאירים את המאוורר עם דלת מעט פתוחה על מנת לייבש מעט את הפחזניות.
להכנת האיולי:
1 מערבבים 2 חלמונים בבלנדר. באיטיות מוסיפים 2 כוסות שמן זית, מעט מלח, מיץ מחצי ליים, פלפל צי'לי, שום, דבש וצלפים. ממשיכים לערבב עד לקבלת תערובת חלקה ואחידה.
להכנת הדג:
2 מחממים בסיר מעט שמן זית, 40 גרם חמאה, עלי כוסברה, מיץ מליים שלם, שום כתוש, זרעי כוסברה, כורכרום, דבש ומעט גרידת ליים.
3 לאחר בישול מהיר, מוסיפים לסיר 2 נתחי דניס טרי. ממשיכים לבשל עוד כ-9 דקות.
4 לאחר הבישול, מפוררים את נתחי הדג (כמו מרקם של טונה) ומנקים מעצמות.
5 להגשה, מניחים בצלחת הגשה את הפחזניות, מעל את הדג ובוזקים רוטב מעל הכל. לבסוף קוצצים מעט עלי אנדיב ומפזרים מעל.