1 בסיר בינוני מאדים מעט את הבצלים בתוספת כף חמאה, מוסיפים את האורז, שמן הזית וכוס נוזל ציר עוף צח או לחילופין ציר ירקות (אין שוטפים את האורז ואין מכסים את סיר הבישול). 2. מבשלים ומערבבים על להבה בינונית עד לאידוי הנוזלים. 3. מוסיפים כוס נוספת של נוזל ושל ציר, לאחר מכן ממשיכים לערבב ולאדות. 4. מבשלים כ-20 דקות עד שהאורז נעשה רך, אך לא רך מידי ואין עודפי נוזלים. 5. במחבת נפרדת מטגנים רבע ק"ג סוגי פטריות קצוצות: פורטבלה, שמפיניון, יער, שיטקי ופורצ'י עם 2 כפות שמן זית, 2 כפות חמאה, 10 ענפי תימין, מלח ופלפל לפי הטעם. 6. מוסיפים כוס שמנת מתוקה, מביאים לרתיחה ומוסיפים לריזוטו. 7. בוזקים מעל שבבי גבינת פרמז'ן. מגישים עם אספרגוס טרי מאודה, פטריית פורטבלה בגריל, עירית קצוצה, מלח ים אטלנטי וגרגרי פלפלת אדומה.