המצרכים :לתבנית בקוטר 30 ס"מ:
אופן ההכנה:1 מחממים תנור ל-150 מעלות. 2 חוצים את עגבניות השרי ומסדרים בתבנית אפייה. 3 פורסים את הבצל לרצועות ומוסיפים לתבנית עם העגבניות. 4 מפזרים על הבצל והעגבניות מלח, פלפל ושמן זית וצולים עד שהעגבניות מתייבשות והבצל משחים (כ-30 דקות). 5 מפרידים את הכרובית לפרחים, שוטפים היטב, משמנים בשמן זית ואופים בחום של 250 מעלות עד שהכרובית משחימה. 6 במקביל מערבבים חצי כוס טחינה עם מים קרים עד שמגיעים למרקם נוזלי כמו חלב. 7 כאשר כל הירקות צלויים, מתחילים להרכיב את המנה: מפזרים את הבצל והכרובית בתבנית עם עומק (אנחנו השתמשנו בקוטר 30), בין לבין מניחים את חצאי העגבניות ומוזגים מעל הכל את הטחינה הנוזלית, כך שהיא תכסה כשני שליש מגובה הכרובית. 8 מכניסים לתנור ואופים על חום של 250 מעלות במשך 10-15 דקות עד שהטחינה הופכת לסמיכה. מומלץ להגיש עם פטרוזיליה קצוצה, נגיעה של מיץ לימון ולחם טרי. >> ואם כבר כרובית - זמן מעולה להיזכר בלביבות כרובית האלה! המתכון באדיבות הבלוג של ארז ונטאלי גולקו In My Kitchen אצלי במטבח - ארז גולקו: בקרו בעמוד הפייסבוק |