1 מרסקים היטב במעבד מזון את שיני השום, השמן התבלינים והמלח. 2. מחממים את חצי כוס השמן בסיר רחב ומטגנים בה מעט, אגב ערבוב נמרץ, את מחית התבלינים, עד שהיא מתכהה. 3. מוסיפים את רסק העגבניות והמים ומערבבים. 4. מניחים את פרוסות הדג בסיר והופכים אותן פעם-פעמיים כדי שתיטבלנה היטב ברוטב. מוודאים שיש בסיר די רוטב כדי כיסוי הדג. אם אין – מוסיפים מעט מים חמים. מביאים לרתיחה. 5. מנמיכים להבה, מפזרים את פרוסות הפלפל החריף מעל, מכסים ומבשלים על אש קטנה רבע שעה. 6. מגישים חם.
*מדי יום שישי מתקיים בקניון CINEMALL בחיפה "שוק&COOK", שוק אוכל וסדנאות בישול עם שפים מובילים. המתכון הנ"ל לקוח מתוך סדנה עם השף גיל חובב.