אופן הכנת המלית: מחממים את תנור האפייה לחום של 190 מעלות קוצצים את הבצל והשום חותכים את הסלמון לקוביות בקוטר של ס"מ מטגנים את הבצל והשום משפר דקות (עד שהבצל הופך לשקוף) מוסיפים את קוביות הסלמון ומטגנים מספר דקות מוסיפים מעט יין לבן ומבשלים עד שכמות הנוזל מצטמצמת וכמעט נעלמת. חותכים את ריבועי הפילו לריבועים של 10 על 10 מניחים 2 כפות (בערך) מהמלית במרכז ומקפלים את קצוות הבצק פנימה (כדי להבטיח סגירה טובה ניתן להרטיב מעט את קצוות הבצק ואז להניחם זה על זה. אפו בתנור החם במך עשר דקות או עד להשחמת הבצק.
הכנת מצע האבוקדו: קולפים את האבוקדו וחותכים אותו לקוביות גדולות. מעבירים את קוביות האבוקדו למעבד המזון יחד עם שמן הזית. מעבדים את האבוקדו מספר דקות ומוסיפים מלח פלפל ומיץ לימון. על צלחת ההגשה מפרים את מאפי הפילו וממרח האבוקדו.