1 מטגנים את הבצל עד להזהבה עם מעט שמן.
2 מוסיפים את הפתיתים וממשיכים לטגן תוך בחישה עד הזהבה.
3 מוסיפים פפריקה, את העגבניות המגורדות, את רסק העגבניות, חצי כוס ציר עוף ומשלימים עם מים ביחס של אחד לאחד על פי כמות הפתיתים. מבשלים את הפתיתים עד שהם כמעט רכים ומוכנים.
4 מוסיפים חצי מכמות הפטריות מערבבים ומכבים את האש.
5 ממלאים את העוף בתערובת ומניחים אותו בתבנית אפייה. בעזרת סכין חורצים את העוף וממלאים את החריצים בשיני שום שלמות.
6 בכוס מדללים את הדבש, היין הלבן וכפית גדושה של פפריקה מתוקה.
7 מברישים את העוף בתערובת היין והדבש בנדיבות ומעבירים לתנור בחום של 160 מעלות למשך חצי שעה. מעת לעת ממשיכים להבריש את העוף בתערובת הדבש והיין.
8 לאחר חצי שעה מוסיפים מסביב לעוף את שאר התערובת ואת הפטריות שנותרו ומחזירים לתנור לחום של 180 מעלות עד להזהבה. בזמן הצלייה הסופית ממשיכים להבריש את העוף בשארית היין והדבש.