1 מחממים תנור ל-180 מעלות צלזיוס.
2 מערבבים את הביצים, הסוכר והשמן עם וו גיטרה במיקסר (אפשר גם ידנית עם כף).
3 מוסיפים את כוס הקמח ומערבבים לתערובת חלקה.
4 מעבירים את הבצק הנוזלי לתבנית אינגליש קייק משומנת.
5 מפזרים את שברי האגוזים על פני העוגה.
6 אופים עד שקיסם יוצא יבש. בערך 40 דקות.
7 יוצקים באופן אחיד את סירופ המייפל על העוגה החמה, מיד כאשר מוצאים אותה מהתנור.
לגיוון:
8 חותכים תפוח מקולף לקוביות קטנות, מנערים מעל את הקמח והקינמון לפי הטעם ומוסיפים לבצק (הקמח דואג שקוביות התפוח לא ישקעו בבצק).
9 באופן דומה, ניתן להשתמש בפירות שונים – משמשים חצויים לעוגה חמצמצה, שזיפים אדומים, דובדבנים מגולענים וכדומה.
10 ניתן להשתמש באגוזים מסוגים שונים. למשל – קאשיו.
11 ניתן להוסיף לתערובת כף אבקת קפה נמס, מומסת בחצי כף מים, לקבל עוגה בטעם מוקה.
12 ניתן להוסיף שוקולד לבן או מריר קצוצים או פירות הדר מסוכרים קצוצים או ג'ינג'ר מסוכר קצוץ.