1 מתחילים בבישול חלקי של האורז: מחממים כף שמן בסיר קטן ומוסיפים את האורז. מערבבים קלות, ממליחים ומפלפלים לפי הטעם. מכסים במים ומביאים לרתיחה. כשהמים רותחים מורידים מהאש, מסננים ושמים בצד.
2 שמים את הבשר הטחון בקערה ולשים אותו קלות. מוסיפים את האורז.
3 מאדים את הבצל הקצוץ במחבת עד שהוא נהיה שקוף. מוסיפים לאורז ולבשר הטחון ומערבבים. מתבלים.
4 שוטפים את הפלפלים, חותכים את החלק העליון ומוציאים את הגרעינים והגידים הלבנים. ממלאים את הפלפלים בתערובת עד גובה של כשלושת-רבעי פלפל, וסוגרים עם החלק העליון, כמו מכסה.
5 מכינים את הרוטב: מחממים את הסיר הגדול. מפזרים כף סוכר ומחכים שייווצר קרמל (עניין של שתיים-שלוש דקות, עד שהסוכר נהיה יותר גבישי ומשנה את צבעו).
6 מוסיפים את העגבניות המרוסקות ומערבבים. מוסיפים את שיני השום המעוכות, גבעולי התימין, המלח והפלפל ומביאים לרתיחה.
7 מסדרים את הפלפלים יפה וצפוף בסיר. מערבבים את רסק העגבניות עם מים (כמות שתספיק כדי לכסות את הפלפלים) ושופכים מעל הפלפלים.
8 מביאים לרתיחה ומניחים להתבשל על אש בינונית כשעה.