1 לילה קודם משרים את השעועית במים. בקיץ יש לשמור במקרר. להחליף מים לפחות פעם אחת. מסננים ושוטפים במים. מעבירים לסיר בינוני ומכסים במים טריים. מביאים לרתיחה. 2. מקפים את הקצף שנוצר, ומבשלים עד שהשעועית רכה אך לא מתפוררת. מסננים ושומרים את מי הבישול. מפזרים את השעועית על מגבת מטבח לייבוש. 3. באותו סיר שבו התבשלה השעועית, מחממים את השמן ומוסיפים את הבצל הקצוץ. מטגנים בלהבה גבוהה עד שהבצל משחים מעט. מוסיפים את השעועית ומטגנים עד שהבצל משחים. מוסיפים את השום המעוך ומטגנים כדקה. מוסיפים את הפלפל, העגבנייה, פלפל החלפניו ואת המים. מבשלים כחצי שעה על להבה נמוכה, עם מכסה. מוסיפים מים לפי הצורך. מורחים על טורטייה או על לחם, ומטפטפים מעל מאכלים.