המצרכים :לבסיס:
למלית:
אופן ההכנה:1 מכינים את הבסיס ואופים: מערבלים במעבד מזון עם להב פלסטיק: קמח, חמאה, מלח וסוכר לתערובת פירורית. מוסיפים ביצה ומערבלים לכדור בצק. 2 מרדדים את הבצק על משטח מקומח קלות לעיגול בקוטר 30 ס״מ. מרפדים את תחתית ודפנות תבנית פאי בקוטר 26 ס"מ ומוציאים בצק עודף. דוקרים את הבסיס במזלג ומעבירים למקפיא ל-30 דקות. 3 מחממים תנור ל-175 מעלות. 4 אופים בתנור החם 20-15 דקות, עד שהבסיס זהוב קלות. מצננים 10 דקות. 5 מגבירים את חום התנור ל-180 מעלות. 6 מכינים את המלית ואופים: ממיסים חמאה במחבת בינונית על אש בינונית. מוסיפים בצל ומטגנים 8-6 דקות תוך כדי בחישה מדי פעם, עד שהבצל זהוב קלות. מצננים 10 דקות. 7 טורפים בקערה גדולה ביצים ויוגורט. מוסיפים גבינות, מלח, פלפל ואת הבצל המטוגן ומערבבים היטב. יוצקים על הבסיס ומשטחים. 8 אופים בתנור החם 35-30 דקות, עד שהקיש זהוב ויציב. >> לכל המתכונים לשבועות |