המצרכים :לבצק הלבן:
לבצק השחור:
אופן ההכנה:1 במיקסר עם וו לישה שמים את כל המרכיבים לבצק הלבן פרט לשמן הזית ולשים על מהירות נמוכה עד לקבלת בצק. 2 לאחר קבלת בצק, ממשיכים לישה ל-5-7 דקות נוספות לפיתוח רשת גלוטן. כשהבצק חלק, אלסטי וחזק, מוסיפים את שמן הזית ולשים עד להטמעה. 3 משמנים מעט קערה, מעבירים אליה את הבצק, מכסים ומתפיחים בטמפ' החדר כ-30 דקות. 4 מכינים את הבצק השחור באותו האופן בדיוק, מעבירים לקערת התפחה משומנת ל-30 דקות. 5 לאחר 30 דקות, מקפלים כל אחד מהבצקים, מכסים ומתפיחים לעוד 30 דקות. 6 מעבירים את הבצקים למשטח העבודה, ומחלקים כל בצק ל-5 חתיכות שוות במשקל 100 גרם. 7 יוצרים מכל חתיכה כדור ומניחים על משטח העבודה למנוחה, סה"כ 10 כדורי בצק. 8 מרדדים כל כדור לרצועה וקולעים לפי הקליעה האהובה. מומלץ לקלוע לפי מספר זוגי של רצועות | צילום: מיכל רביבו, יח"צ9 מומלץ לקלוע לפי מספר זוגי של רצועות, לדוגמה 4, 6, ובעת הקליעה, לסדר את הרצועות כך שיהיו שחור, לבן, ולא למקם את אותו הצבע אחד ליד השני. 10 לאחר הקליעה, מניחים את החלות על מגש אפייה עם נייר אפייה. 11, מברישים בשכבה דקה של ביצה טרופה ומניחים לתפיחה של שעה. 12 מחממים תנור ל-180 מעלות. תראו איזו חלה מהממת עוד לפני האפייה! | צילום: מיכל רביבו, יח"צ13 מברישים שכבה נוספת של ביצה ומקשטים בטופינג שאוהבים כמו שומשום, שומשום שחור, פרג וכו'. 14 אופים 20-25 דקות עד שהחלות מזהיבות מאוד ובאופן אחיד. 15 מוציאים את התנור ומניחים להן להצטנן מעט לפני ההגשה. בתיאבון! המתכון מתוך ספרה החדש ל ליאור משיח. |