1 מבשלים את תפוחי האדמה במי מלח, עד שהם מתרככים.
2 מקלפים וחותכים סלק לקוביות, ואופים עם שמן זית ומעט מלח בתוך נייר כסף, בתנור שחומם מראש לחום של 200 מעלות עד לריכוך – כ-20 דקות.
3 מרסקים את תפוחי האדמה ומעבירים דרך מסננת לקבלת מחית חלקה ללא גושים.
4 מרסקים במוט טחינה או בבלנדר את הסלק האפוי עם מעט שמן זית, מסננים ומוסיפים כף מהתערובת למחית תפוחי האדמה.
5 מוסיפים קמח, מעט מלח ופלפל ו-1/3 ביצה טרופה. מערבבים ליצירת בצק רך במרקם של פירה.
6 על משטח מקומח, יוצרים גלילים בעובי 1 ס"מ, אותם חותכים לאצבעות באורך 1.5 ס"מ. מקמחים, מנפים עודף קמח ומבשלים במים רותחים כ-2 דקות עד לציפה של הניוקי. מוציאים לתוך מי קרח לעצירת הבישול.
7 חוצים עגבניות שרי, צורבים על מחבת חמה מאד יחד עם שמן זית, שום, מרווה, מלח ומעט סוכר.
8 מוסיפים לעגבניות את הניוקי מקשטים בעלי מרווה מטוגנים בטיגון עמוק, פטרוזיליה ובזיליקום טרי. מתקנים תיבול ומגישים.
* במידת האפשר ניתן להוסיף פרמזן מגורר לתערובת הניוקי.
* יש להיזהר מעודף שמן בתוך המנה, אם צריך- לסנן מעט את העגבניות הצרובות.
מתכוני התכנית מובאים כפי שסופקו על ידי המתמודדים.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!