אופן ההכנה:
1 מכינים את הבצק: חורצים בבצק 12 עיגולים בקוטר 7 ס"מ, ועוד 12 פרחים מעט יותר קטנים מהעיגול (או פשוט עיגול קטן יותר). מניחים על תבנית מרופדת נייר אפייה, ומושחים בביצה טרופה.
2 מפזרים את 2 כפות הסוכר מעל הבצק, מכסים בעוד נייר אפייה ומניחים עוד תבנית אפייה מעל. זה כדי למנוע מבצק העלים לפתוח יתר על המידה.
3 אופים בתנור שחומם מראש ל-190 מעלות, בחלק התחתון של התנור למשך 15 דקות. מוציאים מהתנור, מורידים את התבנית ונייר האפייה שמעל, ומצננים.
4 מכינים את הקרם: מערבבים מעט מהחלב עם החלמונים והקורנפלור, עד שאין גושים.
5 חוצים את מקל הווניל לאורכו, ובעזרת סכין מגרדים את הגרגירים השחורים מתוכו.
6 מרתיחים בסיר את שארית החלב עם הסוכר, מקל הווניל ותוכנו. כשהחלב רותח מוסיפים מעט ממנו לתערובת החלמונים והקורנפלור, מערבבים ומוסיפים חזרה לחלב (זה בעצם תהליך השוואת טמפרטורות). מנמיכים את האש ומבשלים תוך כדי בחישה בכף עץ, עד שהתערובת מסמיכה.
7 מעבירים לקערה, מכסים בניילון נצמד ומקררים לגמרי.
8 מקציפים את השמנת המתוקה ומקפלים אותה בעזרת מרית לתוך קרם הווניל, עד שמתקבלת תערובת אחידה וחלקה. מעבירים לשק זילוף.
9 אופן ההרכבה: מניחים עיגול בצק עלים, ומזלפים מעליו את קרם הווניל. מכסים בפרח בצק עלים, ומוסיפים עוד קרם מעל. אפשר לקשט בתות או דובדבן.
רצוי לאכול את הקינוח ביום ההכנה, אבל אפשר לשמור אותו במקרר עד יומיים.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!