תפוחים ממולאים אפוייםהקינוח הקלאסי מבית אמא, בתוספת שקדים ותמרים עם קרם קשיו תפוחים מעלף
צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל
|
המצרכים (8 מנות):
לרוטב:
לקרם קשיו ותפוחים:
אופן ההכנה:1 מוציאים מהתפוחים את התוכן, כדי לפנות מקום למילוי. 2 שמים את השקדים והמים במעבד מזון, וטוחנים עד לקבלת תערובת אחידה. מוסיפים את התמרים והתבלינים וטוחנים שוב לקבלת תערובת אחידה. 3 ממלאים את התפוחים בתערובת עד למעלה. 4 מחממים תנור ל-180 מעלות. מסדרים את התפוחים הממולאים בתבנית פיירקס ושופכים עליהם את חומרי הרוטב. 5 אופים את התפוחים כחצי שעה (התפוחים צריכים להיות רכים, אך לא לאבד את צורתם). מומלץ למזוג מנוזלי הרוטב על התפוחים פעמיים בזמן האפייה. 6 מכינים את קרם הקשיו: שמים את כל המרכיבים במעבד מזון וטוחנים עד לקבלת מרקם קטיפתי . 7 מגישים חם או בטמפרטורת החדר, עם קרם הקשיו על התפוחים או לצדם. * המנה תישמר במקרר 3 ימים. * המתכון באדיבות ברפוד - המרכז לחיים בריאים, חובבי ציון 52, תל אביב, טלפון: 077-9009999 הכנתם? ספרו לנו איך יצא! |