המצרכים (100 מנות):לפחזניות:
לקראמבל:
לקרם וניל:
אופן ההכנה:1 מכינים את הפחזניות: מרתיחים בסיר את החלב, המים, הסוכר, המלח והחמאה. 2 מוספים את הקמח ומערבבים במהירות עד להיפרדות הבצק מדופנות הסיר. 3 מעבירים את המסה למיקסר עם וו גיטרה ומקררים אותה על ידי ערבוב. מוסיפים את הביצים בהדרגה, אחת אחת, עד לקבלת תערובת אחידה. 4 מכינים את הקראמבל: מערבבים במיקסר עם וו גיטרה את הסוכר והקמח. מוסיפים את החמאה וממשיכים לערבב עד לקבלת בצק אחיד. 5 מעבירים את התערובת לנייר אפייה, מכסים בנייר אפייה נוסף. מרדדים את הבצק בין שני הניירות ומעבירים למקפיא לשעה. 6 קורצים עיגולים ושומרים בקירור עד לשימוש. 7 מכינים את קרם הווניל: מביאים לרתיחה את החלב ואת תוכן מקל הווניל. 8 מקציפים במטרפה את החלמונים, הסוכר והקורנפלור. 9 נוטלים מצקת מהחלב, מוסיפים לתערובת החלמונים ומערבבים היטב. יוצקים את תערובת החלמונים בחזרה לסיר החלב תוך כדי בחישה רצופה על להבה נמוכה, וממשיכים לבשל עד שהתערובת מסמיכה ומבעבעת. 10 מכבים את הלהבה, מכניסים את החמאה וטורפים היטב עד לקבלת קרם אחיד. מכסים בניילון נצמד (צמוד אל פני הקרם) ומעבירים למקרר ל-4 שעות. 11 אחרי הצינון של 4 השעות, מקציפים את השמנת המתוקה ומאחדים בעזרת מטרפה עם קרם הווניל הקר. 12 ההרכבה: מחממים תנור לטמפרטורה של 200 מעלות (אם מדובר בתנור טורבו – 220 מעלות). 13 בעזרת שק זילוף מזלפים פחזניות על תבנית מרופדת בנייר אפייה. מניחים על הפחזניות את עיגולי הבצק שקרצנו. 14 אופים 15 דקות, מנמיכים את הטמפרטורה ל-170 מעלות ואופים 20 דקות נוספות. חשוב: אסור לפתוח את דלת התנור כל זמן האפייה. 15 מצננים את הפחזניות, ומזליפים פנימה את הקרם (דרך תחתית הפחזניות). דודו אוטמזגין | צילום: אסף אמברם, mako אוכל* סטיילינג: ליאת אוטמזגין >> בשבוע שעבר הכנו סמבוסק גבינה>> לכל המתכונים של דודו אוטמזגין |