הגיבץ׳ של הצרפתים. הגרסה הכי שווה לתבשיל ירקות, ובשיטה שלי - במיוחד כשאני מכינה כמות גדולה של רטטוי - אני אופה את הירקות בתנור לוהט עד להזהבה ואז מערבבת עם העגבניות.
ירקות השמש של מטבחי הים התיכון: חציל (קל ודל בזרעים, מומלץ בלאדי), קישוא/זוקיני (מוצק וחלק), פלפלים (מכל הסוגים) ועגבניות (הכי טעים לי שרי).
שמן זית. מרכיב חשוב ביותר, שאין לחסוך בו. שמן הזית מהווה את הבסיס לטעמו של הרוטב ביחד עם מיצי הירקות, אז כדאי שיהיה שמן זית ארומטי.
שום ובצל. אפשר אחד מהם אני אוהבת עם שניהם. צרפתים משתמשים בשאלוטס במקום בצל.
עשבי תיבול. תימין, מרווה, רוזמרין, מיורן, אורגנו ובזיליקום. אם אין עשבי תיבול טריים אפשר להשתמש בתערובת עשבי תיבול יבשים כמו הרב'ס דה פרובאנס ודומותיה.
המצרכים :2-4 מנות:
אופן ההכנה:1 מתבלים את קוביות החציל והזוקיני במעט מלח ומניחים להן להגיר נוזלים. 2 מייבשים את קוביות הירקות היטב במגבת בד או נייר. 3 מחממים סיר רחב עם שמן זית, בצל ושום וצרור עשבי תיבול. מוסיפים את החצילים והזוקיני ומטגנים כ-4 דקות עד להזהבה. מוסיפים פלפלים ומטגנים כ-2 דקות, מוסיפים עגבניות ומבשלים 10 דקות. 4 מסלקים את צרור עשבי התיבול, טועמים ומוסיפים מלח ופלפל. ![]() * לגרסת אפויה: מסדרים בתבנית עם נייר אפייה כל ירק לחוד, מתבלים במלח, פלפל, שמן זית ועשבי תיבול ואופים בתנור חם עד הזהבה, ובסוף מערבבים הכל יחד.
| המתכונים
הכי פופולריים
הכי חדשים
הכי מומלצים
|