1 שמים את האורז בקערה ומכסים במי ברז עם כף מלח. משהים למשך שעה, מעבירים למסננת ושוטפים היטב.
2 מעבירים את האורז לסיר עם שני ליטרים מים וכף מלח, ומביאים לרתיחה. מבשלים 7 דקות ומעבירים את האורז למסננת.
3 מחממים שלוש כפות שמן בסיר בעל תחתית עבה מאוד, מוסיפים את תפוחי האדמה, מתבלים ומטגנים שתי דקות מכל צד. מסדרים את תפוחי האדמה בשכבה שתכסה את תחתית הסיר, ומתבלים שוב.
4 מערבבים את האורז עם עשבי התיבול, ומוסיפים מלח ופלפל שחור לפי הטעם. מעבירים לסיר עם תפוחי האדמה, דוחסים מעט ומכסים את הסיר במגבת ועליה המכסה. מבשלים 20 דקות על להבה נמוכה, פותחים, מוסיפים 3 כפות שמן מעורבבות בכוס מים רותחים, מכסים ומבשלים עוד חצי שעה עד שהאורז מתרכך לחלוטין.
5 מניחים צלחת רחבה על פתח הסיר, והופכים אותו בבת אחת. מרימים בזהירות את הסיר. על הצלחת מתקבלת עוגת אורז ירוק עם תפוחי אדמה מושחמים. מגישים מיד.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!