מוס לימון וקראמבלמתכון למוס לימון שממש לא מתנצל שהוא כזה: חמאה, ביצים, סוכר ולימון - זה מה שיש בו, וזה כל מה שצריך (אוקי, וג'לטין בשביל המרקם). הוא יוצא מושלם, אבל אם אתם בכל זאת מחפשים את קראנצ' - תכינו גם קראמבל ליד
מעוז אלונים ואיתי הרגיל
| הבסטה
| פורסם 04/02/16 11:34
צילום: אנטולי מיכאלו, mako אוכל
|
המצרכים (15 מנות):למוס:
לקראמבל:
אופן ההכנה:1 מרכיבים בן מארי: מוצאים קערה חסינת חום שיכולה לשבת על דופנות סיר ושתחתיתה תגיע בערך למחצית גובהו - חשוב שתחתית הקערה לא תיגע במים הרותחים שבסיר. ממלאים שליש מהסיר במים ומביאים לרתיחה עדינה. 2 בקערה שמים את כל מרכיבי המוס למעט הג'לטין ומניחים מעל המים החמים. מערבבים עד שיש עיסה אחידה אך לא רותחת. למי שיש מדחום אז שיראה 76 מעלות, כל השאר צריכים להוריד מהאש כשיש בעבוע עדין. 3 בינתיים משרים את דפי הג'לטין במים קרים ל־5 דקות. מוציאים, סוחטים מהמים ומערבבים לתוך הקערה החמה. מוודאים שכל הג'לטין נמס ומעבירים לתבנית עמוקה ללילה. 4 הכנת הקראמבל: טוחנים את כל הרכיבים במעבד מזון בפולסים עד לקבלת תערובת פירורית. מפזרים את התערובת על תבנית שטוחה עם נייר אפייה ואופים 20-30 דקות ב־180 מעלות עד שהפירורים שחומים. מצננים. 5 להגשה: מניחים ערימת מוס בצלחת. מפזרים קראמבל. אפשר גם להכין קצת קצפת בצד. >> אוהבים רפרפות למיניהן? קבלו מתכון לפנה קוטה תאנים>> וגם למלבי מנצח |