1 מחממים תנור ל-170 מעלות. משמנים תבנית מאפינס עם מעט חמאה מומסת או תרסיס שמן.
2 ממיסים במחבת את החמאה. מוסיפים את העירית והבזיליקום, ומטגנים למשך כדקה עד שעשבי התיבול מתרככים ומוציאים את טעמם. מסירים מהאש.
3 מערבבים בקערה את החומרים היבשים: קמח, קמח חומוס, מלח ואבקת אפייה.
4 בקערה נפרדת מערבבים את החומרים הרטובים: חלב, ביצים וחמאה.
5 יוצרים גומה בתערובת הקמח ושופכים לתוכה את התערובת הרטובה. מערבבים רק עד שהתערובת מתאחדת ועדיין נותרים מעט גושים.
6 יוצקים את התערובת לתוך תבניות המאפינס. ממלאים עד ל-2/3 מוגבה התבנית. במרכז כל מאפין שמים חתיכה של גבינת עזים ומעליה חצי עגבנית שרי.
7 אופים במשך 15-20 דקות (תלוי בגודל התבנית שלכם) עד שהמאפינס זהובים וקיסם שננעץ יוצא יבש, אך עם מעט פירורים.
8 מצננים מעט ומגישים בטמפרטורת החדר.