1 מערבלים חמאה וסוכר במיקסר עם וו גיטרה במהירות בינונית במשך 5 דקות לתערובת קרמית. מוסיפים שקדים ומערבלים 2 דקות. מנמיכים את המהירות ומוסיפים ביצים אחת-אחת. כשהביצים נטמעות בתערובת, מוסיפים ברנדי ומערבבים לתערובת אחידה. מוסיפים קורנפלור בתנועות קיפול ושומרים במקרר עד השימוש.
2 מחממים תנור ל-180 מעלות.
3 משמנים את התבניות או הרינגים ומקמחים בקמח מצה. מסדרים את התבניות על הרשת בתנור. אם משתמשים ברינגים, מרפדים אותם בנייר אפייה. יוצקים את הקרם עד מחצית גובה הרינגים או התבניות. מסדרים פרוסות תפוחים על הקרם במרכז (אין צורך להטביע את פרוסות התפוחים - הקרם מכפיל את גובהו במהלך האפייה ומכסה אותן).
4 אופים 30-25 דקות עד שהמאפה שחום ויציב.
5 מזגגים: מחממים ריבה ומים במיקרוגל במשך 20 שניות ומברישים את פני המאפה החם. מצננים מעט ומגישים חמים, מומלץ עם גלידת וניל או קינמון.
גיוונים:
* המאפה בגרסה נטולת הקמח צונח מעט לאחר האפייה. אם לא מכינים לפסח, אפשר להוסיף לקרם 3-2 כפות קמח לקבלת מאפה יציב יותר.
* במקום פרוסות תפוחים אפשר לפזר על הקרם דובדבנים מגולענים - טריים או משומרים ומסוננים.
טיפ:
כך הופכים טבעת אפייה (רינג) לתבנית אפייה: פורסים רדיד אלומיניום גדול מעט מגודל הרינג ועליו נייר אפייה בגודל דומה. מעמידים את הרינג במרכז ומלפפים סביב-סביב כדי ליצור מסגרת. תפקידו של רדיד האלומיניום הגמיש להיצמד לדפנות הרינג וליצור אטימה טובה, שתמנע נזילות בזמן האפייה.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!