מסחן צמחוני עם פטריותמסחן צמחוני, יש חיה כזאת! במקום עוף יש לנו כאן בצלים ופטריות על לחם טאבון (זה בסדר, אם תתעצלו להכין אפשר גם להשתמש בלחם מוכן), פסטו מטריף של עשבי תיבול וסומאק כמובן
צילום: יזן אבו ליל, יאמי
|
המצרכים :ללחם:
לפסטו עשבי תיבול:
תערובת פטריות:
לקישוט (לא חובה):
אופן ההכנה:1 מכינים את הלחם: שמים בקערת מיקסר את הקמח, המלח, השמרים, הסוכר, הביצה והמים ומערבבים 2 דקות על מהירות איטית. 2 כשמתחיל להתגבש בצק מוסיפים את הקוביות של החמאה/השמן ולשים כ-5 דקות במהירות בינונית. צריך להתקבל בצק דביק מעט. מוציאים מהמיקסר ולעטוף את הבצק שעה במגבת להתפחה. אפשר גם להתפיח לילה במקרר שהבצק מכוסה הרמטית. 3 מחממים תנור ל-180 מעלות. 4 מחלקים את הבצק לכדורים בגודל הרצוי (אפשר ל-2 גדולים ואפשר ליותר קטנים). מרדדים כל כדור לעובי 1-1.5 ס"מ ומחוררים עם מזלג. מניחים על גבי תבנית מרופדת בנייר אפייה ומברישים בביצה טרופה. מכניסים לתנור לאפייה חלקית ל-5 דקות בלבד. 5 מכינים את הפסטו: טוחנים את כל החומרים במעבד מזון עד לקבלת מחית חלקה. טועמים ומתקנים תיבול לפי הצורך. 6 מטגנים בסיר רחב עם מעט שמן את הבצלים עד לקבלת צבע קרמלי ומוסיפים סומאק. 7 פורסים פטריות ומוסיפים לסיר. מקפיצים כעשר דקות עד שהפטריות מתרככות ומעבירים את הכל לסינון (הפטריות והבצל מגירים הרבה נוזלים שנרצה לסנן). 8 מורחים את הפסטו על הלחם, מעליו מפזרים את הפטריות והבצלים, אם רוצים מוסיפים ערמונים, אגוזי מלך ושמן כמהין (לא חובה), ואופים עשר דקות נוספות. מגישים חם. * אפשר להוסיף פרוסות גבינת עיזים/גבינת פטה מפוררת. מסחן טבעוני פטריות | צילום: יזן אבו ליל, יאמימוחמד חביבאללה הוא בשלן באתר יאמי ואפשר להזמין ממנו אוכל הביתה. |