1 מייבשים היטב את כרעי העוף ומקמחים מכל הצדדים (אופציונאלי).
2 מנגבים את פטריות השמפיניון במגבת לחה ומסירים את הגבעולים.
3 קוצצים ופורסים את כל הירקות.
4 מחממים בסיר גדול (שנכנס לתנור) את שמן הזית. כשהשמן חם, מוסיפים את כרעי העוף ומטגנים עד השחמה מכל הצדדים. מעבירים לקערה.
5 מטגנים בסיר את הבצל, הגזר והשום במשך 5 דקות. מוסיפים את הפטריות והפלפל האדום ומטגנים 8 דקות נוספות.
6 מחזירים את העוף לסיר, מתבלים במלח ופלפל.
7 מוסיפים את השמפניה ומביאים לרתיחה. חשוב שהשמפניה תכסה את העוף כולו. אם צריך, מוסיפים עוד קצת.
8 מכסים את הסיר ומעבירים לתנור בחום של 180 מעלות. אופים כשעה וחצי.