1 מחממים תנור לחום של 140 מעלות.
2 מרככים בסיר קטן את פירורי הלחם בתוך השמנת. במקביל, במחבת משומנת מטגנים את הבצל שיזהיב. מוסיפים את הכבדים ומטגנים קלות עד שהנוזלים יוצאים.
3 מעבירים את הכבדים והבצל למסננת. מכניסים אותם למעבד מזון יחד עם מלח ופלפל, קמח, חלמונים, חמאה וברנדי ומעבדים בכמה פולסים. מוסיפים את השמנת עם פירורי הלחם, ומעבדים עד קבלת מרקם משחתי.
4 יוצקים לתבנית אינגליש קייק משומנת ומשטחים.
5 מכניסים את התבנית לתבנית גדולה יותר עם מים, כך שגובהם יגיע לחצי תבנית האינגליש עם הכבדים. מכניסים בזהירות לתנור את שתי התבניות ואופים כשעה, או עד שרואים שהמרקם השתנה. מוציאים ומצננים.
6 כשהפטה פושר, אפשר להפוך אותו בזהירות לצלחת הגשה ולהעביר לצינון במקרר.
* הצעת הגשה: טוסטונים וריבה, עדיף פירות יער.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!