1 מבשלים את העדשים השחורות 20-25 דקות במים, עד לריכוך (לא מבשלים יותר מדי, כי אז התערובת שתתקבל תהפוך למימית מדי ופחות נוחה לתפעול). מסננים היטב.
2 מעבירים כשלושת רבעי מכמות העדשים למעבד מזון ומרסקים למחית.
3 משרים שיבולת שועל ב-2 כפות מים כ-10 דקות, עד שהמים נספגים. אם צריך, מסננים את המים העודפים.
4 מעבירים את העדשים הטחונות לקערה. מוסיפים את יתרת העדשים (השלמות), הזוקיני, הבצל, שיבולת השועל, רוטב הברביקיו, החרדל, אבקת השום, המלח, הפלפל וכוס פירורי לחם. מערבבים היטב, ואם יש צורך מוסיפים עוד פירורי לחם. ממשיכים לערבב עד שמרגישים את התערובת מתגבשת היטב. מעבירים למקרר לחצי שעה.
5 יוצרים מהעיסה קציצות אחידות בקוטר 7 ס"מ (הכי נוח לעשות את זה בעזרת רינג). מומלץ לא להכין קציצות גדולות מדי, כי הן עלולות להתפרק.
6 מחממים שכבה דקה של שמן במחבת, ומטגנים את הקציצות עד להשחמה יפה. הופכים בעדינות ובזהירות בעזרת תרווד שטוח ומטגנים מהצד השני. מעבירים לנייר סופג.
7 מגישים בלחמניות קטנות עם חסה, עגבנייה, בצל, מלפפון חמוץ ורטבים לפי בחירה.
* במקום לטגן, אפשר לצרוב את הקציצות על מחבת פסים משומנת קלות.
* שימו לב, בשונה מהמבורגר בשרי – הקציצות האלה מתקבלות רכות.