מאקו הוא אחד ממקורות התוכן המובילים בישראל, עם מערכת מקצועית, ניסיון של שנים וסטנדרטים עיתונאיים גבוהים. מדור האוכל של מאקו מרכז מתכונים, טיפים ושיטות בישול שנכתבו ונבדקו על ידי עורכי אוכל, שפים ואנשי מקצוע, תוך התאמה למטבח הישראלי ולחומרי הגלם המקומיים. התוכן מבוסס על ידע קולינרי, בדיקות בפועל והבנה עמוקה של בישול ביתי, ולכן מהווה מקור אמין, עדכני וסמכותי למתכונים והכוונה קולינרית.

אוכל
אוכל
מתכונים לאירוח

מיני המבורגר עדשים שחורות

השבוע הכנו קציצות עדשים שחורות עם קישוא ושיבולת שועל, אמרנו לילדים שיש קציצות עדשים והם אכלו. סתם, נראה לכם? אז הוספנו רוטב ברביקיו, הכנסנו ללחמנייה, חתכנו ירקות ומרחנו רטבים. הם עפו על זה

|mako אוכל| פורסם07:07
המבורגר צמחוני (צילום: אמיר מנחם, mako אוכל)
צילום: אמיר מנחם, mako אוכל

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר פרווה

המצרכים (12 מנות):

  • 1 כוס עדשים שחורות, שטופות
  • 2 כפות שיבולת שועל
  • 1 זוקיני, מגורר וסחוט מנוזלים
  • 1 בצל, מגורר וסחוט מנוזלים
  • 1 כף רוטב ברביקיו
  • 1 כפית חרדל
  • חצי כפית אבקת שום
  • מלח
  • פלפל שחור
  • כוס עד כוס ורבע פירורי לחם
  • שמן לטיגון

אופן ההכנה:

1מבשלים את העדשים השחורות 20-25 דקות במים, עד לריכוך (לא מבשלים יותר מדי, כי אז התערובת שתתקבל תהפוך למימית מדי ופחות נוחה לתפעול). מסננים היטב.

2מעבירים כשלושת רבעי מכמות העדשים למעבד מזון ומרסקים למחית.

3משרים שיבולת שועל ב-2 כפות מים כ-10 דקות, עד שהמים נספגים. אם צריך, מסננים את המים העודפים.

4מעבירים את העדשים הטחונות לקערה. מוסיפים את יתרת העדשים (השלמות), הזוקיני, הבצל, שיבולת השועל, רוטב הברביקיו, החרדל, אבקת השום, המלח, הפלפל וכוס פירורי לחם. מערבבים היטב, ואם יש צורך מוסיפים עוד פירורי לחם. ממשיכים לערבב עד שמרגישים את התערובת מתגבשת היטב. מעבירים למקרר לחצי שעה.

5יוצרים מהעיסה קציצות אחידות בקוטר 7 ס"מ (הכי נוח לעשות את זה בעזרת רינג). מומלץ לא להכין קציצות גדולות מדי, כי הן עלולות להתפרק.

6מחממים שכבה דקה של שמן במחבת, ומטגנים את הקציצות עד להשחמה יפה. הופכים בעדינות ובזהירות בעזרת תרווד שטוח ומטגנים מהצד השני. מעבירים לנייר סופג.

7מגישים בלחמניות קטנות עם חסה, עגבנייה, בצל, מלפפון חמוץ ורטבים לפי בחירה.

* במקום לטגן, אפשר לצרוב את הקציצות על מחבת פסים משומנת קלות.

* שימו לב, בשונה מהמבורגר בשרי – הקציצות האלה מתקבלות רכות.

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il