
המצרכים (12 מנות):
אופן ההכנה:1מבשלים את העדשים השחורות 20-25 דקות במים, עד לריכוך (לא מבשלים יותר מדי, כי אז התערובת שתתקבל תהפוך למימית מדי ופחות נוחה לתפעול). מסננים היטב. 2מעבירים כשלושת רבעי מכמות העדשים למעבד מזון ומרסקים למחית. 3משרים שיבולת שועל ב-2 כפות מים כ-10 דקות, עד שהמים נספגים. אם צריך, מסננים את המים העודפים. 4מעבירים את העדשים הטחונות לקערה. מוסיפים את יתרת העדשים (השלמות), הזוקיני, הבצל, שיבולת השועל, רוטב הברביקיו, החרדל, אבקת השום, המלח, הפלפל וכוס פירורי לחם. מערבבים היטב, ואם יש צורך מוסיפים עוד פירורי לחם. ממשיכים לערבב עד שמרגישים את התערובת מתגבשת היטב. מעבירים למקרר לחצי שעה. 5יוצרים מהעיסה קציצות אחידות בקוטר 7 ס"מ (הכי נוח לעשות את זה בעזרת רינג). מומלץ לא להכין קציצות גדולות מדי, כי הן עלולות להתפרק. 6מחממים שכבה דקה של שמן במחבת, ומטגנים את הקציצות עד להשחמה יפה. הופכים בעדינות ובזהירות בעזרת תרווד שטוח ומטגנים מהצד השני. מעבירים לנייר סופג. 7מגישים בלחמניות קטנות עם חסה, עגבנייה, בצל, מלפפון חמוץ ורטבים לפי בחירה. * במקום לטגן, אפשר לצרוב את הקציצות על מחבת פסים משומנת קלות. * שימו לב, בשונה מהמבורגר בשרי – הקציצות האלה מתקבלות רכות. ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |