1 חולטים את האספרגוס במי מלח רותחים למשך דקה ומעבירים למי קרח.
2 לאחר שהתקרר לגמרי – להעביר את האספרגוס למרינדה של כוס סויה, 2 כפות סאקה חצי כוס מירין, סוכר ופטריית שיטאקה.
3 בסיר קטן לשפוך ¼ כוס סויה, ¼ כוס מירין, 2 כפות סוכר, 2 כפות סאקה ולבשל על אש נמוכה במשך 15 דק'. שומרים את הרוטב בצד.
4 להרכבת הגליל: להניח את 2 פרוסות הסינטה לאורך אחד על יד השני, כאשר יש 1 סנטימטר של חפיפה אחד מעל השני. לקמח מעט את הבשר. להניח לרוחב את האספרגוס ולגלגל עד 1.5 סנטימטר מהקצה. בקצה לפזר עוד מעט קמח ולסיים את הגלגול. לעטוף כמו סוכרייה בניילון נצמד ולהכניס למקרר למשך 15 דק.
5 מכינים כוס אורז יסמין לפי הוראות היצרן ומוסיפים כוכב אניס בתחילת הבישול.
6 מחממים מחבת טפלון ושופכים מעט שמן. מורידים את הניילון מהגליל ומחדירים קיסמים בכדי למנוע את פתיחת הגליל בזמן הצלייה.
7 כשהשמן חם צורבים את הגליל דקה מכל צד. (צריך לשחק מעט עם הקיסמים כדי שכל הצדדים ישחימו.
8 מורידים את המחבת מהאש ושופכים מעל את הרוטב המבושל. אם המחבת חמה מידי הרוטב יישרף בגלל הסוכר (מכניסים גם את הפטרייה למחבת).
9 לאחר שהרוטב הצטמצם מחום המחבת והבשר עטוף ברוטב, מוצאים את הגליל לקרש חיתוך. חותכים את הקצוות של הגליל. חותכים ל3 חתיכות באורך 2-3 סנטימטר כל אחד.
10 מעמידים את הגלילים על צלחת ההגשה ושופכים מעט רוטב מעל. בקערה נפרדת מוזגים את האורז. מעל האורז מניחים את הפטרייה ומזלפים מעט שמן שומשום, בתאבון.
סימון תזונתי עבור כל המתכון:
אנרגיה | 1083קלוריות |
חלבונים | 56 גרם |
פחמימות | 118 גרם |
שומנים | 40 גרם |
לטבלה המלאה
הערכים התזונתיים באדיבותעלולה להיות סטייה בנתונים