1 הבצק: מערבבים במיקסר עם וו לישה קמח, אבקת סוכר, שמרים ומלח. מוסיפים חמאה, ביצה, וניל וגרידת לימון, ואז את החלב, תוך כדי לישה, בכל פעם כף אחת עד שלא צריך יותר.
2 לשים 6-7 דקות עד לקבלת בצק אחיד, חלק, מעט רך ולא יבש.
3 מעבירים את הבצק לקערה מעט משומנת ושמים במקרר למנוחה של שעה.
4 מכינים את המלית: מביאים לרתיחה בסיר קטן חלב, חמאה, סוכר ודבש. כשהסוכר נמס מנמיכים את הלהבה ומוסיפים את השקדים והפרג. מערבבים עד לאיחוד, מסירים מהאש ומצננים.
5 כשהבלילה קרה מוסיפים פנימה את ממרח התמרים ומערבבים.
מלך | צילום:
נופר צור, mako אוכל
6 מחלקים את הבצק לשניים ומרדדים כל חלק על משטח מעט מקומח למלבן דק. מורחים את מלית הפרג על החצי השמאלי של הבצק ומשאירים שוליים קטנים מהצד ושוליים גדולים יותר מלמעלה ומלמטה. חורצים חריצים אלכסוניים בחצי הימני של הבצק, לא עד הסוף (ראו בסרטון), מקפלים את שאריות הבצק מלמעלה ומלמטה על המלית ומגלגלים, כך שדוגמת החריצים תפנה למעלה.
זה כל כך טעים! | צילום:
נופר צור, mako אוכל
7 מניחים את הרולדות על תבנית מרופדת בנייר אפייה ומברישים בחלמון. מניחים להתפחה חוזרת של כשעה.
8 מחממים תנור ל-170 מעלות ומברישים שוב את הרולדות בחלמון.
9 אופים 25-30 דקות.
** כשהרולדות יוצאות מהתנור אפשר לקשט אותן בסירופ סוכר או באבקת סוכר.