1 להכנת הקרמל, ממיסים את חצי כוס הסוכר בסיר קטן, על אש בינונית, עד שהוא הופך לקרמל. לא מערבבים, אלא מנערים קלות על מנת ליצור המסה. כאשר הוא מגיע לצבע חום בהיר מאוד, מוסיפים את השמנת המתוקה. (תחילה זה רותח ונעשה צמיגי, אולם תוך כדי ערבוב על אש נמוכה הכל נמס והופך לרוטב אחיד).
2 מרתיחים במשך כמה דקות עד שמסמיך מעט. מסירים מהאש ומערבבים פנימה 25 גרם חמאה, עד לקבלת תערובת אחידה.
3 קולפים את האגסים, חוצים לאורך ומגלענים. עם סכין חדה, חותכים פרוסות דקות בעובי 2 מילימטר, מצדו הרחב של האגס לכיוון צדו הצר (עם הגבעול), אולם לא עד הסוף. לדאוג שכל הפרוסות יהיו מחוברות בצד הצר של האגס.
4 משטחים בעדינות את האגסים כך שתיווצר מניפה. מניחים את המניפות על נייר אפייה בתבנית.
5 מורחים את המניפות בחמאה ומפזרים מעט סוכר לבן או חום על כל אחת.
6 צולים בגריל בין 5-8 דקות, עד שקצות פרוסות האגסים מתחילות להשחים. להקפיד לא לשרוף את הסוכר המפוזר על האגסים, רק לקרמל טיפה.
להרכבת המנה:
1 מעבירים לכל צלחת 2 מניפות ומגישים עם מעט רוטב קרמל מסביב. ניתן לקשט במעט עלי נענע טריים.