מחממים את התנור מראש ל- 180 מעלות. 1. הכנת העוף: מבצעים חריץ בשוק העוף, מערבבים את התאנים, השום, הפטרוזיליה יחדיו ומתבלים במעט שמן זית, מלח ופלפל וממלאים את החריץ עד מיצוי המילוי. 2. הכנת האורז: מטגנים בשמן הזית את הבצל ומוסיפים את האורז. מוסיפים פנימה את השזיפים והצימוקים ומערבבים. 3. מוזגים 2 כוסות מים ומבשלים ללא כיסוי עד לדרגת אורז חצי מוכן, מוסיפים את חופן הנענע, מתבלים ומערבבים. 4. בתחתית התבנית מניחים את האורז ומעל את שוקי העוף. מזלפים מעל צ‘ילי מתוק לפי הטעם ודבש. אופים בתנור ב-180 מעלות כ-25 דקות.