1 הכנת הבשר: מטבלים 4 יחידות פילה בקר במלח גס גרוס ומניחים בצד.
2 הכנת הרוטב: מחממים מחבת ומטגנים את בצל השאלוט בשמן זית. מוסיפים את שקדי העגל, קוצצים את הפטריות ומוסיפים מלח ופלפל. מורידים מהאש ומניחים בצד.
3 הכנת התוספת: חוצים 4 תאנים בסכין במרכזן (כמו בסנדוויץ), וממלאים במילוי שטיגנו במחבת.
4 הכנת הטנזיה: חותכים את הפירות היבשים בחיתוך גס, מניחים את הפירות והבצל במחבת ומוסיפים את היין והסילאן. מטגנים עד 8 דקות על אש נמוכה, ומתבלים בפלפל שחור גרוס.
5 הכנת המנה: מחממים את התנור ל-200 מעלות. צולים את פילה הבקר על מחבת ברזל (כ-2 דקות צריבה מכל צד). מניחים את הטנזיה במגש האפייה ולצידה את התאנים הממולאות. מכניסים לתנור לכ-5 דקות.
6 מוציאים את המנה מהתנור ומסדרים על צלחת ההגשה לפי הסדר הבא: מנת הטנזיה במרכז, מעליה פילה הבקר, ובראש הערמה התאנים הממולאות. לסיום נבזוק על המנה מהרוטב של הטנזיה.