המצרכים (5 מנות):לפוקאצ'ות
לסלט
להגשה
אופן ההכנה:1 מכינים פוקאצ'ות: מניחים שמרים, מלח ומים בקערה (אפשר גם קערת מיקסר). מוסיפים קמח בהדרגה ותוך כדי לישה. ממשיכים ללוש עוד 10 דקות עד לקבלת בצק חלק. מניחים לבצק לנוח 30 דקות. 2 מחלקים את הבצק ל-6 כדורים, מכסים במגבת לחה ומתפיחים כ-4 שעות בטמפרטורת החדר. 3 מחממים תנור לטמפרטורה מקסימלית. אם יש לכם אבן שמוט או משטח ברזל, מניחים להם להתחמם היטב בתוך התנור. 4 משטחים את כדורי הבצק בעזרת האצבעות לעיגול בקוטר 22-26 ס"מ. מברישים בשמן זית ובוזקים מלח. מעבירים את הבצק לתבנית תנור או לבנת שמוט (הכי נוח בעזרת מרדה, שזו מרית ענקית מעץ שנראית כמו משוט, כמו שיש בפיצריות). 5 אופים 4-5 דקות עד שפני השטח משחימים. 6 בינתיים מכינים את הסלט: מערבבים את הירקות בקערה ומתבלים במלח, פלפל, שמן וחומץ. 7 להגשה: מניחים את הפוקאצ'ות בצלחות אישיות ועליהן את הסלט וקרעי המוצרלה. מטפטפים עוד קצת שמן זית ומגישים. >> ביצה עלומה היה בקורדליה של ניר צוק>> מי החליט להרים את מסעדת 'פאסטל' מהקרשים? |