1 מכינים את הבצלים למילוי: יוצרים חתך אורכי בכל בצל ומעמיקים אותו עד מרכז הבצל. מעבירים את הבצלים לסיר עם מים רותחים ומבשלים כ-30 דקות עד לריכוך מלא. מצננים.
2 בינתיים מכינים את המלית: מערבבים את כל חומרי המלית.
3 מכינים את הרוטב: שמים את כל חומרי הרוטב בסיר ומביאים לרתיחה. מנמיכים להבה, מכסים ומבשלים 20 דקות על להבה נמוכה.
4 ממלאים ומבשלים בתנור: מפרידים את הבצלים לגלדים. את הגלדים הקטנים והבלתי ניתנים למילוי מניחים בתחתית הסיר לריפוד ואת הגדולים ממלאים באופן הבא: מניחים כמות של כפית בערך בשולי כל גלד ומגלגלים כלפי המרכז, ממש כמו מגילה. זה מעניק לגלדים שוב מראה של בצל מושלם (רק קטנטן).
5 מחממים תנור ל-120 מעלות.
6 מעבירים את הבצלים הממולאים (עם הפתח כלפי מטה) בזהירות לסיר שיכול להיכנס לתנור או לתבנית גבוהת דפנות. יוצקים עליהם את הרוטב בזהירות ומוסיפים שמן זית.
7 מכסים ואופים במשך לילה (כן, כן ממש כמו חמין).
8 מכינים את רוטב היוגורט ומגישים: מערבבים יוגורט עם עירית ושום, מלח ופלפל. יוצקים ממנו בנדיבות על הבצלים החמים והשחומים ומגישים.
הבצלים הממולאים נשמרים יומיים-שלושה במקרר.
>> לעוד מתכונים מהספר מטבח אישי של רותם ליברזון