חורף וגשם וקר. זה בדיוק הזמן להתלבש טוב, לעלות לירושלים ולהרגיש בחו"ל. ביום שישי פרקנו את הילדים בגנים, העמסנו עגלת שוק ונסענו.
בשוק מחנה יהודה האווירה חגיגית והריחות משכרים. טיילנו וטעמנו ורכשנו מכל טוב, כשבאחד הדוכנים ראיתי את גוש השומשום הזה, שבור לחתיכות גדולות וגסות, בדיוק כזה כמו שאמא שלי הייתה מכינה כשהיינו ילדים, אופה בתבנית גדולה ואז שוברת לחתיכות.
אצלי במטבח לא אופים גושים ושוברים אותם, אצלי לעוגייה יש צורה של עוגייה. קניתי שומשום ונכנסנו למטבח. יצאנו עם עוגיות נהדרות, דקיקות ומאוד עגולות. המצרכים (20 מנות):
אופן ההכנה:1 קולים את השומשום במחבת על אש בינונית עד שמזהיב מעט.
2 בקערה מערבלים את החלבון עם מקצף עד שנוצרות בועות. מוסיפים סוכר ומערבלים עד שנטמע.
3 מוסיפים חמאה וקמח ומטמיעים לתערובת אחידה.
4 מוסיפים את השומשום הקלוי ומערבבים.
5 בתבנית מרופדת בנייר אפייה מניחים כמות של כף מהתערובת ומשטחים לעוגייה בעובי של כחצי ס"מ בעזרת מזלג רטוב.
6 אופים בחום של 170 מעלות כ-10 דקות עד שהעוגיות מזהיבות מעט בשוליים.
7 מקררים ומאחסנים בטמפרטורת החדר.
בקרו בבלוג של שרית - מיס פטל
>> בפעם הקודמת הכנו מאפינס פטל |