להכנת הפחזניות:
1 מחממים בסיר בינוני עד גדול את המים עם המלח, הסוכר והשמן עד שהמים מגיעים רגע לפני הרתיחה (יש לערבב תוך כדי). מוסיפים את הקמח בפעם אחת ומסירים מהלהבה. בעזרת מטרפה מערבלים בזריזות את הקמח אל הנוזלים עד לקבלת תערובת אחידה.
2 מחזירים את הסיר ללהבה ובעזרת כף עץ מערבבים את הרביכה היטב עד שהיא הופכת ליבשה, ואינה נדבקת לסיר (כ-2-3 דקות על להבה בינונית). מסירים מהלהבה ומניחים בצד לצינון של כ-10 דקות.
3 אל הרביכה הצוננת מטמיעים את הביצים (ביצה אחת בכל פעם). מערבבים עד שמתקבל בצק.
4 מעבירים את הבצק הרבוך המוכן אל שקית זילוף עם צנתר בעל ראש משונן.
5 על מגש מרופד בנייר אפיה או על משטח אפייה מסיליקון מזלפם את הבצק לפחזניות בקוטר 3-4 ס"מ, במרווח של 6 ס"מ לפחות אחת מהשנייה.
6 אופים (ללא טורבו) בתנור שחומם מראש ל-190 מעלות למשך 15 דקות. מנמיכים את חום התנור ל-180 ואופים עוד כ-5 דקות. מכבים את התנור ומניחים לפחזניות להתייבש כ-7 דקות.
7מוצאים מהתנור ומניחים על רשת צינון עד לקירור מלא.
להכנת הפטה:
1מחממים במחבת גדולה את שמן הזית.
2מטגנים קלות את בצלצלי השאלוט. מוסיפים את השום ומטגנים עד שריחו עולה באוויר. מוסיפים עלה דפנה, הל, ציפורן, תימין ומטגנים כדקה.
מוסיפים את הכבדים ומטגנים כ-5 דקות (לאחר 2 דקות טיגון יש להפוך את הכבדים לצידם השני) עד שהכבדים מבושלים חלקית (עד להתבהרות בלבד). מניחים בצד לצינון מלא.
3 . מסירים את התבלינים הגדולים (עלה דפנה, 3 מחטי ציפורן, 1 תרמיל הל, 2 ענפי תימין).
4 מעבירים למעבד מזון את הכבדים, הבצל והשום המטוגנים ומעבדים עד קבלת מרקם חלק. מוסיפים את יתרת השמן ומעבדים בפולסים קצרים לעיסה אחידה.
5 מוסיפים שמנת מתוקה/צמחית, מלח ופלפל ובשלושה פולסים קצרים מטמיעים אותם פנימה. מעבירים לשקית זילוף עם צנטר גדול בינוני, ומניחים במקרר ל-30 דקות לפני שימוש.
לזיגוג היין והדובדבנים:
מוזגים את היין והסוכר לסיר בינוני ומביאים לרתיחה. מוסיפים את הציר, עלה דפנה ומחט ציפורן, ומבשלים על אש קטנה עד לצמצום (כ-40 -45 דקות). מוסיפים את הענבים ומבשלים כ-5 דקות נוספות.
אופן הגשת המנה:
עושים חתך בפחזניות ומזלפים את פטה הכבד לתוכן. מניחים על צלחת הגשה ומזלפים מעל את הרוטב.