1 מנקים את הנתח השלם משומן. חורצים בעזרת סכין חורים עמוקים וצרים על גבי הנתח ומכניסים שן שום לכל חריץ עד שהיא כמעט נעלמת.
2 עוטפים את הנתח בחרדל, מכסים בנייר אלומיניום ומכניסים למקרר לכמה שעות.
3 מחממים תנור ל-220 מעלות. מוציאים את הנתח, מפלפלים ועוטפים בממרח המזולה, עד שכל החלק העליון והצדדים מכוסים. מכסים בנייר כסף וסוגרים היטב.
4 מפזרים את תפוחי האדמה בתבנית, יוצקים שמן זית על תפוחי האדמה, מפזרים מלח גס ופלפל גרוס. מניחים את הנתח בין תפוחי האדמה.
5 מכניסים לתנור ל-20 דקות. מסירים את נייר האלומיניום, מורידים את הטמפרטורה ל-180 ומכניסים לתנור ל-50 דקות נוספות, עד שהנתח כבר לא מגיר נוזלים אבל עדיין לא התייבש.
6 מוציאים ובמרכזו חורצים חריץ כדי לראות את צבעו. למי שאוהב אדום ונא, כאן הסתיימה ההכנה, מי שאוהב את הבשר שלו עשוי יותר, אפשר להכניס לתנור לעוד עשר דקות עד רבע שעה.
7 תפוחי האדמה בדרך כלל צריכים יותר זמן, אפשר להוציא את הנתח ולהחזיר אותם לכמה דקות נוספות של אפייה.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!