אופן הכנת האורז:
1 מבשלים את האורז עם החלב, השמנת, מקל וניל וסוכר בסיר מכוסה על אש נמוכה במשך כ-20 דקות. (בוחשים מידי פעם).
2 בודקים שהאורז מבושל אל דנטה (בערך 20-25 דקות). במידה והאורז עדיין לא מספיק מבושל מוסיפים עוד חלב בוחשים וממשיכים לבשל לעוד כ- 5 עד 10 דקות. מורידים מהאש ומצננים ללא המכסה.
אופן הכנת הרוטב:
1מחממים בסיר עמוק את החלב, מקל הוניל והסוכר כמעט עד רתיחה ומורידים מהאש.
2 בקערה נפרדת טורפים את החלמונים ויוצקים קצת מהחלב לתוך קערת החלמונים. ממשיכים לטרוף.
3מוסיפים את כל החלמונים חזרה לתוך סיר החלב ומחזירים לאש.
4 מערבבים עד שהופך להיות סמיך יותר אך לא להגיע לרתיחה. מסירים מהאש ומצננים.
אופן הכנת הבלילה לכדורי האורז:
1 מערבבים בקערה נפרדת את הקמח, מים, חלבון והשמן עד לקבלת עיסה.
2 לוקחים כמות של כף אורז ביד ויוצרים חצי כדור. מכניסים פטל אחד לתוך הכדור ועוטפים עם האורז והופכים לכדור שלם.
3 טובלים את הכדור בתוך הבלילה ומעבירים לפירורי הלחם. מגלגלים את כדור האורז עד שהכדור לגמרי מכוסה בפירורי לחם.
4 מחממים סיר עמוק עם שמן חם לטיגון וזורקים את הכדורים לטיגון של מספר דקות עד שהכדור משחים.
אופן ההגשה:
מוזגים רוטב וניל ועליו מניחים את כדורי האורז.