1 מתחילים עם הפלאן: מקציפים את כל החומרים (למעט הסוכר) היטב, מעבירים לתבנית מרובעת, מכסים בנייר אלומינים ואופים שעה באמבט מים עד חצי גובה התבנית ב-180 מעלות. מצננים שעתיים לפחות במקרר.
2 מכינים את הטופי: מבשלים את הסוכר והמים עד לסף רתיחה.
3 במקביל מחממים את השמנת.
4 כאשר נוצר קרמל מוסיפים בטריפה מתמדת את השמנת.
5 מקררים ל-40 מעלות ומוסיפים את החמאה והמלח.
6 מערבבים היטב עד שנוצרת תערובת אחידה, חלקה ומבריקה.
7 להרכבת המנה: קורצים עיגולים מהפלאן ומעבירים בזהירות עיגול לכל כוס. מוזגים למעלה מהטופי בעזרת צנתר. מפזרים למעלה שברי אגוזים מלוחים וגילופי שוקולד מריר.
* ניתן לאפות בכלי חרס לבנים לסופלה או בתבנית מלבנית 20 על 30 ואז לקרוץ עיגולים עם כוס בקוטר של 8 ס"מ.
>> לכל מתכוני כולם אופים עכשיו