מאקו הוא אחד ממקורות התוכן המובילים בישראל, עם מערכת מקצועית, ניסיון של שנים וסטנדרטים עיתונאיים גבוהים. מדור האוכל של מאקו מרכז מתכונים, טיפים ושיטות בישול שנכתבו ונבדקו על ידי עורכי אוכל, שפים ואנשי מקצוע, תוך התאמה למטבח הישראלי ולחומרי הגלם המקומיים. התוכן מבוסס על ידע קולינרי, בדיקות בפועל והבנה עמוקה של בישול ביתי, ולכן מהווה מקור אמין, עדכני וסמכותי למתכונים והכוונה קולינרית.

אוכל
אוכל
מתכונים לאירוח

רצועות וייסבראטן ברכז רימונים

נתח בשר מאורך חסר שומן על מצע ריזוטו גריסים ושורשים לבנים

|אדום אדום| פורסם15:51
רצועות וייסבראטן ברכז רימונים

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר בשרי

המצרכים (6 מנות):

  • 1 ק"ג וייסבראטן חתוך לרצועות (חותכים לעלים דקים ואז לרצועות)
  • פלפל גרוס
  • שמן זית
  • 2 בצלים בינוניים מגוררים דק על פומפייה
  • 8 כפות רכז רימונים

לריזוטו

  • 4 כפות שמן זית
  • שורש סלרי גדול חתוך לקוביות
  • 2 יחידות שורש פטרוזיליה חתוך לקוביות
  • בצל לבן חתוך לקוביות
  • החלק הלבן מ-5 בצלים ירוקים
  • לפת או קולרבי, יחידה גדולה קלופה וחתוכה לקוביות
  • כרשה החלק הלבן
  • כוס וחצי גריסי פנינה
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס
  • 4-5 כוסות נוזל ירקות או מים

לסיום המנה

  • שמן קנולה
  • בצל סגול חתוך לרצועות
  • גרעיני רימונים
  • רכז רימונים
  • כף סילאן
  • מלח ים
  • בצל ירוק טבעות

אופן ההכנה:

1מניחים את רצועות הוייסבראטן בקערה עם שאר מרכיבי המשרה. משאירים ללילה בכלי סגור.

2הריזוטו: מטגנים בשמן הזית את ירקות השורש קלות, מוסיפים את הגריסים השטופות ממליחים ומפלפלים, מוסיפים בהדרגה את נוזל הירקות, כל פעם כוס, עד לריכוכם.

3מסננים את נתחי הוייסבראטן.

4מחממים מחבת כבדה, כשהמחבת חמה מאוד מוסיפים את שמן הקנולה ומיד את הנתחונים, כל פעם מעט לצריבה טובה.

5מוסיפים את הבצל הסגול במחזור הטיגון האחרון. מתבלים במלח פלפל גרוס ואז סילאן ורכז רימונים.

6מעטרים בטבעות בצל ירוק ומגישים מיד.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

>> כל המתכונים לראש השנה

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il