לכתיתות סלק:
1מערבבים בקערה גדולה את הבשר, הבצל, הכוסברה, השום, הביצה, פירורי הלחם, והקמח לתערובת אחידה. מתבלים במלח, פלפל, אגוז מוסקט וצנוברים. לשים לעיסה אחידה. מכסים בניילון נצמד ומצננים במקרר כ-10 דקות.
2 חוצים את הסלק לשש פרוסות דקות דקות.
3 מוציאים את תערובת הבשר מהמקרר ומחלקים ל-4 כדורים שווים.
4 מרכיבים 2 כריכים משכבות של בשר ופרוסות הסלק: מניחים בכף היד פרוסות סלק, מעליה מניחים כדור בשר, פרוסת סלק, כדור בשר נוסף ופרוסה עליונה של סלק. בעזרת הידיים "משטיחים" את הכריכים בעדינות לכתיתות עגולות ויפות.
להכנת הציפוי:
1 בצלחת שטוחה טורפים את הביצה, מוסיפים מים ומערבבים היטב. בצלחת שטוחה נוספת מערבבים את הקמח עם הצנוברים ומתבלים במלח ופלפל.
2 מחממים שמן במחבת עמוקה (שיגיע למחצית גובה הכתיתות).
3 טובלים כל כתיתה בתערובת הביצה ומצפים בתערובת הקמח. מנערים בעדינות להסרת קמח עודף. מניחים את הכתיתות בשמן החם ומטגנים עד להזהבה. בעזרת כף סינון מעבירים את הכתיתות לצלחת מרופדת בנייר סופג.
להכנת המרק:
1מחממים שמן זית בסיר גדול ומוסיפים בצל, סלק ושום. מטגנים כ-3 דקות, מוסיפים את הבשר הטחון, כוסברה קצוצה ועלה דפנה. מאדים תוך כדי ערבוב, עד שהבשר עשוי.
2 מוזגים את המים לסיר ומביאים לרתיחה. מניחים את כתיתות הסלק במרק ומבשלים על אש בינונית כ-1/2 שעה.
3 מוסיפים את אגוז המוסקט, רכז הרימונים, סוכר ועלי בזיליקום. מתבלים במלח ופלפל ומבשלים מעל להבה נמוכה כ-15 דקות נוספות. מערבבים היטב, טועמים ומתקנים תיבול לפי הצורך.