מטגנים את פרוסות החצילים עד שהן זהובות. מספיגים על נייר מטבח. מחממים את תנור האפייה לחום של 180 מעלות למילוי: מנחים את השמן במחבת רחבה, כשהוא חם מטגנים בו קלות את השום, הבצל, הפלפל החריף, התימין והרוזמרין. מוסיפים את הבשר, המלח והפלפל וממשיכים לטגן תוך ערבוב עד שהבשר משחים יפה. מעבירים לקערה ומקררים מעט. מוסיפים לבשר את הפטרוזיליה, הביצים והצנוברים ומערבבים היטב. מרפדים פנים של תבנית עגולה (או קערה חסינת חום) כשלושה רבעים (בערך) מכמות פרוסות החצילים בצורה חופפת. ממלאים את התבנית המרופדת בחצילים בתערובת המילוי. מהדקים ומכסים ביתרת החצילים. מכסים בנייר כסף. מכניסים לתנור החם ואופים במשך שעה. מוציאים מהתנור, ממתינים כ-15-20 דקות ואז הופכים את התבנית, כמו עוגה, ומשחררים את הפשטידה. הכנת הרוטב: שמים את כל החומרים במעבד מזון ומרסקים לתערובת אחידה אותה מסננים. מגישים את מאפה הבשר עם רוטב העגבניות ועלי הבזיליקום הטריים.