1 מבשלים את האורז: מטגנים את האורז בסיר ומוסיפים את המלח ו-4 כוסות מים רותחים. מכסים, מנמיכים את האש ומבשלים 20 דקות. מעבירים לקערה ומצננים.
2 כשהאורז קר מוסיפים אליו את שאר מרכיבי המעטפת ולשים היטב, עד שהאורז מתחיל "להתפרק" והתערובת מתאחדת.
3 מכינים את המילוי: מחממים תנור ל-200 מעלות. קוצצים דק את הפטריות והבצל ומקלפים את הארטישוק הירושלמי.
4 מסדרים את הארטישוק הירושלמי בתבנית מרופדת נייר אפייה, מורחים אותו בשמן זית וצולים כ-30 דקות, עד שהוא מתרכך. מצננים וחותכים לקוביות קטנות.
5 מטגנים את הבצל בשמן זית עד להזהבה. מוסיפים את הפטריות ומטגנים עוד 5 דקות. מוסיפים את התבלינים והארטישוק הירושלמי, מטגנים עוד 2 דקות ומניחים למילוי להתקרר לחלוטין.
6 יוצרים את הקציצות: מרטיבים את הידיים וקורצים מתערובת האורז כדור בגודל כדור פינג פונג. משטחים בין הידיים, ומניחים באמצע העיגול חופן מהמילוי. סוגרים היטב, מגלגלים ומשטחים. ממשיכים כך עם כל הכמות.
7 מטגנים: מחממים שמן לטיגון עמוק. בינתיים מסדרים 3 קערות - אחת עם קמח, אחת עם ביצים טרופות ואחת עם פירורי לחם. מצפים את הקציצות קודם בקמח, אז בביצים טרופות ולבסוף בפירורי לחם ומטגנים עד הזהבה.