המצרכים :לבצק שמרים:
למילוי:
לזיגוג:
אופן ההכנה:1 מכינים בצק: מעבדים יחד בקערת מיקסר עם וו לישה קמח, שמרים, שמן, סוכר, ביצה, מים, מלח ותמצית וניל במשך כ-10 דקות עד שמתקבל בצק אחיד, רך ומעט דביק. 2 יוצרים מהבצק כדור בידיים מקומחות, מעבירים לקערה מקומחת קלות, מכסים ומתפיחים במשך כשעה או עד שהבצק מכפיל את נפחו. 3 מרדדים את הבצק על משטח מקומח לריבוע בגודל 25*25 (בערך, לא חייב להיות מדויק לחלוטין). 4 מורחים שכבה אחידה ולא עבה מדי של ממרח השוקולד. 5 מקפלים את הריבוע באמצע ליצירת מלבן בגודל 25*13. מסובבים את המלבן כך שהצלע הארוכה שלו תהיה מולכם (לרוחב). מרדדים את המלבן שנוצר (עם הממרח בפנים) לעובי של כ-4-5 מ"מ. חשוב לשמור על צורת המלבן. 6 חותכים את המלבן ל-12-14 משולשים שווי שוקיים בעלי צלעות ארוכות. מגלגלים כל משולש מהבסיס ועד השפיץ ליצירת רוגלע. 7 מניחים את הרוגלך שנוצרו על תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה, במרווחים יפים ביניהם. מכסים את התבנית ומניחים לרוגלך לתפוח 30-40 דקות, עד שהם כמעט מכפילים את נפחם. 8 מחממים את התנור ל-175 מעלות. מברישים את הרוגלך התפוחים בעדינות בביצה טרופה, ואופים במשך כ-16-20 דקות או עד שהם זהובים וריחניים. 9 זיגוג סוכר: שמים בסיר קטן את המים והסוכר ומביאים לרתיחה. מניחים לתערובת לרתוח במשך 3-4 דקות ליצירת סירופ סוכר ומסירים מהאש. כשהרוגלך יוצאים מהתנור מברישים אותם בסירופ, ומניחים להצטנן בטמפרטורת החדר. הערות, הארות ותוספות: * שומרים את הרוגלך המוכנים בטמפרטורת החדר עד יומיים. כדי לשמור לזמן ארוך יותר מומלץ להקפיא אותם בקופסה אטומה. * אפשר להוסיף אגוזים קצוצים למילוי השוקולד ולקבל רוגלך שוקולד-אגוזים. אפשר גם למלא בכל ממרח אחר שאוהבים. * חשוב לא לותר על זיגוג הסוכר, שמוסיף לרוגלך קצת מתיקות ושומר עליהם עסיסיים ורכים.
מקרא:
![]() ![]() | המתכונים
הכי פופולריים
הכי חדשים
הכי מומלצים
|