חצילים מאודים ברוטב אסייתיסלט חצילים בלי טיגון? כבר קנינו. הוסיפו לזה את הארומה העדינה של הג'ינג'ר, העוקצנות של החומץ, החרפרפות של הצ'ילי והעומק של רוטב הסויה - וקיבלתם תוספת מעולה, ואפילו דלת קלוריות, לארוחה אסייתית ביתית
מאיר קוקבוק
| mako אוכל
| פורסם 17/12/13 06:38
צילום: מאיר קוקבוק, mako אוכל
|
המצרכים (6 מנות):
אופן ההכנה:1 ממלאים סיר גדול במים עד שלושת-רבעי מהגובה, מוסיפים את הג'ינג'ר ומביאים לרתיחה. פורסים את החציל לאורכו ל-4 רבעים. חוצים כל רבע לעוד 3 רצועות ארוכות (כל רצועה בעובי של כ-3 ס"מ) וחותכים לקוביות. 2 מעמידים מעל הסיר עם המים הרותחים כלי לאידוי מבמבוק (ניתן לרכוש בכל הרשתות) או מסננת רגילה ממתכת - אבל חשוב להקפיד על מכסה תואם שימנע את יציאת האדים. 3 מאפשרים למים לרתוח במתינות ומסדרים בכלי לאידוי שכבה אחת של החצילים. מאדים למשך 5 דקות לפחות, עד שהחצילים מתרככים מעט, וחוזרים על הפעולה עם נגלה נוספת של חצילים. חשוב מאוד לאדות בכל פעם רק שכבה אחת. 4 מערבבים את שאר המרכיבים בקערה ליצירת מרינדה. מעבירים את החצילים המאודים לקערה, ודואגים לכסות אותם היטב כדי שיספגו את מרב הטעמים. 5 מעבירים לכלי להגשה, או שומרים בצנצנת במקרר למשך שבוע לפחות. בקרו בבלוג של מאיר - ביסטייל >> בשבוע שעבר הכנו תבשיל הורס של בשר וירקות
הכנתם? ספרו לנו איך יצא! |