1 מניחים את גרגירי החומוס במסננת. שוטפים היטב במים קרים ומוציאים אבנים או לכלוכים, אם יש.
2 מעבירים את החומוס השטוף לסיר לחץ. מוסיפים את הבצל הלבן, שיני השום והסודה לשתייה. מכסים במים קרים עד גובה של 3 ס"מ מעל החומוס.
3 נועלים את הסיר ומציתים אש מתחתיו. מביאים לנקודת לחץ ומשאירים על אש נמוכה במשך שעתיים. מכבים את האש ומניחים לסיר להצטנן כשעה, או עד שהלחץ יורד לרמה שניתן לפתוח את הסיר.
4 מעבירים בעזרת כף מסננת חצי מכמות הגרגירים למיקסר עם 2 כפות מנוזל הבישול, שתי שיני שום ומיץ הלימון. נפטרים משאר שיני השום ומפרוסות הבצל. טוחנים למחית חלקה ומתבלים במלח וכמון.
5 חוזרים לסיר הלחץ. מציתים להבה נמוכה וממשיכים בבישול שאר הגרגירים. מוסיפים שמן זית וטחינה גולמית ומערבבים במשך כ-5 דקות עד שהשמן והטחינה עוטפים את החומוס בצורה חלקה.
6 מושחים צלחת בכמות יפה מהחומוס הטחון, ומוסיפים את הגרגירים מלמעלה. מעטרים בפטרוזיליה קצוצה ומגישים עם פיתות חמות.
>> מסעדת כולא מחכה לחיפאים. לא תבואו?