רושם בקלי קלות: מאפה פילו ועוף טחון בתבנית שקעיםהתפקיד של תבנית השקעים כאן הוא כפול: היא גם תעזור לכם למלא בנדיבות ובקלות את הבצק וגם תבטיח שהצורה היפה תישמר באפייה. מגישים עם טחינה וסילאן ומקבלים בשקט ובהכנעה את המחמאות |
המצרכים :ל-12 מאפים:
למילוי:
אופן ההכנה:1 מחממים תנור ל-180 מעלות. 2 מטגנים את הבצל בשמן זית עד הזהבה. 3 מוסיפים את העוף הטחון ובעזרת כף עץ מפוררים אותו (כמו בהכנת בולונז). 4 מוסיפים פטרוזיליה, מלח, פלפל שחור, כמון וצ'ילי גרוס ומערבבים. 5 מכבים את האש ונותנים לתערובת להצטנן רבע שעה לפחות. 6 חותכים את דפי הפילו לשישיות. 7 מניחים באחד השקעים בתבנית מאפינס ריבוע פילו, מרססים בספריי שמן ומכסים בעוד ריבוע. מתיזים עוד שכבה של שמן ועליה מניחים עוד ריבוע פילו. 8 מניחים 2 כפות מהמלית במרכז הפילו שבשקע וסוגרים את הקצוות למעלה (ראו בסרטון). 9 ממשיכים כך עם כל דפי הפילו וכל המלית. 10 אופים בתנור החם כ-15 דקות. לעוד מתכונים מעולים ממליצים לגלול באינסטגרם של יעל קצב או בטיקטוק המהמם שלה מאפה פילו ועוף טחון בתבנית שקעים | צילום: יעל קצב, mako אוכל** מומלץ להגיש עם טחינה, מעט סילאן ופטרוזיליה קצוצה. |