1 מטגנים שום ובצל בשמן זית, מוסיפים את האורז ומטגנים כדקה נוספת. מוסיפים ורמוט ומאדים. מוסיפים את הציר בהדרגה, בכל פעם קצת, עד לספיגה מלאה בריזוטו.
2 מטגנים את הדלעת עד להזהבה.כשהאורז מוכן "אל דנטה" מוסיפים את הדלעת המטוגנת ואת הפרמז'ן, מערבבים קלות, מכבים את האש ומקררים לטמפרטורה של מקרר (כ-4 מעלות. ניתן להכין עד שלב זה יום מראש).
3 כשהאורז קר יוצרים ממנו כדורים. טומנים בכל כדור קוביית מוצרלה וסוגרים.
4 מקמחים את הכדורים וטובלים אותם בביצה ובפירורי לחם. מטגנים בשמן עמוק עד להזהבה.
* לגיוון: ניתן להוסיף לריזוטו רוטב עגבניות, או ברוטב בולונז במקום הדלעת ולקבל סופלי בטעם בולונז.
* לחליפין, ניתן להוסיף בשלב 3 אפונה ירוקה, פטריות או כל מה שמתחשק במקום הדלעת. כמות התוספת היא בערך 20% מכלל המסה של הריזוטו.
מתכוני התכנית מובאים כפי שסופקו על ידי המתמודדים.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!