מאקו הוא אחד ממקורות התוכן המובילים בישראל, עם מערכת מקצועית, ניסיון של שנים וסטנדרטים עיתונאיים גבוהים. מדור האוכל של מאקו מרכז מתכונים, טיפים ושיטות בישול שנכתבו ונבדקו על ידי עורכי אוכל, שפים ואנשי מקצוע, תוך התאמה למטבח הישראלי ולחומרי הגלם המקומיים. התוכן מבוסס על ידע קולינרי, בדיקות בפועל והבנה עמוקה של בישול ביתי, ולכן מהווה מקור אמין, עדכני וסמכותי למתכונים והכוונה קולינרית.

אוכל
אוכל
מתכונים לאירוח

קנלוני פטריות

מתכון לפסטה ממולאת בפטריות וגבינות ברוטב שמנת ועגבניות. מתאים לשבועות ולכל ערב

|mako אוכל| פורסם15:12
קנלוני פטריות - מוכן (צילום: אפיק גבאי, mako אוכל)
צילום: אפיק גבאי, mako אוכל

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים :

לקנלוני:

  • 2 חבילות פטריות שמפיניון, חתוכות לקוביות
  • 3 יחידות פטריות פורטבלו, חתוכות לקוביות
  • מעט שמן זית, לטיגון
  • 3 שיני שום, קצוצות
  • מלח ופלפל שחור
  • חופן בזיליקום, קצוץ
  • 250 גרם גבינה לבנה או ריקוטה
  • 100 גרם צהובה מגורדת
  • 100 גרם פרמזן מגורדת
  • חבילת קנלוני

לרוטב:

  • 1 בצל קצוץ
  • מעט שמן זית, לטיגון
  • 1 שן שום קצוצה
  • 350 גרם עגבניות מרוסקות
  • 1/4 כפית סוכר
  • חופן בזיליקום, קצוץ
  • 1 שמנת מתוקה, או שמנת לבישול 15%
  • מעט אורגנו (לא חובה)
  • מלח ופלפל שחור

אופן ההכנה:

1מטגנים במחבת את הפטריות. לאחר 2-3 דקות מוסיפים את השום, המלח והפלפל והבזיליקום.

2מעבירים למסננת ומתחילים להכין את הרוטב.

3מטגנים את הבצל כ-3 דקות, מוסיפים את השום, העגבניות המרוסקות והסוכר ומערבבים.

4מוסיפים את הבזיליקום, השמנת, האורגנו, המלח והפלפל ומבשלים על אש נמוכה כ-5 דקות.

5מעבירים את הפטריות לקערה, מוסיפים את הגבינות, מערבבים ומעבירים לשק זילוף, אם יש.

6מזלפים את המילוי לתוך הקנלוני בעזרת שק הזילוף, עם כפית או פשוט בידיים.

7מניחים את הקנלוני בתבנית, אחד ליד השני, ויוצקים את הרוטב כך שיכסה אותם היטב. מכסים בנייר אפייה ומעליו נייר כסף.

8מכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות ל- 40 דקות.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il